Jag har i flera dagar ringt runt och sökt arbetsträningsplats utan lyckat resultat och det medför att modet bara sjunker mer och mer. Hur kan det vara så svårt att få vara någonstans och prova? Jag menar rent krasst… det kostar dom inte en spänn och jag får chansen att prova och se vad som kan funka eller inte funka.

Jag hade förstått nejet om det handlat om att det skulle kosta dem en massa pengar men när det är gratis och lite goodwill det handlar om då skulle i alla fall jag sagt ja direkt. Det handlar om människors möjlighet att få svar på om de skulle kunna klara av liknande jobb och tider, inte om att anställa någon.

Jag fattar inte hur så många företag och offentliga inrättningar kallt bara avvisar folk på det här sättet. Jag söker ju för sjutton inte jobb hos er, bara en möjlighet att få prova och se vad jag, min kropp klarar när det gäller uppgifter och timmar. Jag börjar så sakteligen förlora hoppet om mänskligheten och tron på mig själv är sakta men säkert körd i botten.

Inte nog med att det föreligger en hetsjakt på oss sjuka och/eller skadade när man inte blir trodd i sin problematik och trots en uppsjö av läkarintyg och läkarutlåtanden så skall man tvingas genomföra samma utredning som man tidigare gått igenom och toppa detta med att du själv skall lyckas hitta någonstans att vara när alla tycks se ner på en som om man vore en pestsmittad.

Var någonstans finns det mänskliga värdet? Det personliga värdet? Vi lär våra barn (ja de flesta i alla fall) att man inte får lov att kränka andra människor oavsett ålder, kunskap ja allt!! Men vad gör vår regering?? De använder sig av förtryckartaktik för att tjäna pengar. Inget ont om att tjäna pengar, det vill väl alla men till vilket pris? De lejer ut nedtrampningen av folk till vår försäkringskassa i sin kränkande hetsjakt.

De i sin tur tar hjälp av arbetsförmedlingen och deras handläggare att ställa de mest otroliga krav på folk. Att göra något så grundläggande som att hjälpa människor att hitta något som kanske kan passa, att erbjuda de som kan en möjlighet till omskolning (utan dyra studielån) att komma tillbaka till arbetslivet går uppenbarligen fetbort.

Det här har gått för långt anser jag, när man förtrycker, kränker och mobbar folk skall man även stå till svars för dessa handlingar, men om man sitter och styr och regerar landet är man plötsligt helt ansvarsbefriad. Det är banne mig så att man skäms att vara svensk idag.