Idag blev det en mörk dag. Kulins, där vi hade bilen och som bytte kamrem men inte fixade ett enkelt tändstift, har sänt en räkning som är dubbelt pris på vad Opel, märkesverkstaden, tar för ett kamremsbyte. Man befinner sig i chock och undrar om någon del av remmen består av guld eller platinum…?!

Maken ringde mig för att berätta dessa knepiga nyheter och samtidigt fråga om jag ville ta striden med Kulins men jag sa som det var… jag orkar inte ta en fight till direkt nu. Jag själv har i 2-3 års tid slagits mot vår kommun hos skolinspektionen för skolans bristfälliga hantering av sonens mobbingutsatta position och samtidigt fått ta fighten med F-Kassan och AF som har bestämt sig för att min förra arbetsträning och utredning de gjort om mig och min sjukdom inte varit nog utan skall återigen utsätta mig för ännu en omgång med arbetsträning.

Vad de inte säger rakt ut är att de redan bestämt sig för att till hösten utförsäkra mig. Jag är inte förr idiot och begriper att jag inte har en suck i helvete att få definitivt när folk som är i sämre skick än mig utförsäkras på löpande band. Det tråkiga är bristen på ärlighet från deras sida. Jag har haft möte med min handläggare på AF och berättat att jag kunde tänka mig en viss plats att arbetsträna på men när jag nu äntligen fick tag i den personen som avgör om jag får träna där så meddelade hon att hon tidigare talat med min handläggare om en annan person och då informerat att de inte kan ta folk och än mindre på kortare tid eftersom det kostar dessa tid och energi att lära upp folk. Va faan… kunde han inte kläckt ur sig det när jag nämnde stället då eller?!

Så det blir helt enkelt till att leta vidare och hoppas att något barmhärtigt företag kan ta sig an mig och ge mig en träningstid så att jag kan få lite frid i sinnet. Grejen är också att jag måste hitta ett ställe med administration så att jag kan sitta mesta tiden. Jag blir tokig på hela situationen. Jag har inte bett om detta från början… men nu sitter jag här och får bita i det sura äpplet. Min kropp är trasig och operationen misslyckades.. skruven som sitter i knäet är störande på alla sätt och orsakar en hel del smärta men ta ut den.. neeeeej det törs de inte göra eftersom det inte läkt.. kan bara bli sämre säger de. Läkare intygar det i skrift men hjälper det?! Nope!!

Vad fan begär de av mig? Återigen… jag har inte bett om det här från början men nu när det är så så kan jag inte jobba inom vården eller annat krävande arbete. Ger de mig en omskolning och betalar min utbildning?! Neeej inte det heller. Jag skall på egen hand hitta ett jobb jag inte har utbildning till och söka och FÅ det jobbet också. Hur tänker dom? Idag är som sag inte en bra dag, inte bra alls!

tills nästa gång…