Howdy!

Idag tog jag mig i kragen för att få någon form av kompensation.
Det började redan i höstas i augusti för att vara korrekt… Jag hittade och köpte biljetter till “En mor till salu” som skulle gå i Skara på Rosers salonger. Dessa skulle vara Julklappar till min hemma boende son och min man och till mig själv naturligt vis.

Nu skall det även tilläggas att jag är en väldigt tolerant person som sällan eller aldrig klagar på saker och framför allt inte på överviktiga personer. Men denna gång gick det för långt!! Vi anländer till Skara i lånad bil eftersom vår fortfarande var inlämnad vid tillfället. Vi var på plats i mycket god tid för att hinna med toalett besök och fika innan det var dags att gå till sina platser och så var det också. När vi väl kommer in i salongen så hittar vi våra platser relativt snabbt och sätter oss. M ber mig då om att få byta plats eftersom det var ett lite större avstånd mellan barnbiljettplatsen och de 2 vuxna platserna, knepigt redan här kan jag tycka då… man separerar inte barn från sina föräldrar!

Sagt och gjort, vi bytte eftersom han skulle slippa sitta ensam bland främmande människor. Döm om min förvåning när jag tyckte att det var något mer påtagligt konstigt med platsen… Jag satt INTE själv på min betalda stol!!

Damen intill mig var såpass överviktig att hon fick klämma in sig mellan armstöden och så satt hon på nästan halva min stol oxå. Jösses vad jag blev störd!! Det är första gången i mitt liv som jag störts så av en överviktig människa och det känns nästan irriterande att reagera så men faktum är att jag inte satt själv på min dyrt betalda plats.

Jag har idag tagit kontakt med de som sålde biljetterna för att få någon form av kompensation för stolsdelandet. Jag har ännu inte nämnt att de delat upp vuxna från sina barn men om det blir tjafs så kommer det också! Jag kan väl tycka att det nu har gått så långt att det är dags att folk faktiskt talar om att de är så pass stora att de kommer att behöva 2 stolar för att få plats eftersom det inte är sjysst att ovetandes folk skall få dela sin stol med andra.

Då skall man erbjudas rabatt om man kan acceptera det eller en annan plats!!

Buskisen i sig var rolig men hela tiden stördes jag av att jag inte satt själv på min stol och det fick resultatet att irritationen tog överhanden och jag kunde då inte njuta av en trevlig stund med skratt.

Nu är det bara att vänta på svar från arrangörerna i Skara för att se vad svaret blir.

Denna fetma börjar bli ett problem på fler platser än flygplan, där de måste betala för 2 stolar om de är så stora. Detta borde införas på alla offentliga tillställningar också.

Tills nästa gång..

—————–

Uppdatering:

Det gick fort minsann.. De ringde upp mig från salongen nu och erbjöd oss att få gå igen 🙂 Vi skulle bara ringa någon dag innan så får vi se på den igen och då kanske slippa detta med att dela stol och bara njuta av en rolig buskis :)) Yay!!

Baksidan av myntet blev bara att det bli antingen en fredag eller en söndag eftersom lördagarna är fullbokade. Så det innebär att det blir svårt att få med maken på detta eftersom hans jobb inte stämmer alla gånger. Men å andra sidan kanske han är nöjd med sin kväll eftersom han slapp dela stol med någon 😉

Jag skall framföra detta till familjen och så får vi ta en ny sväng dit!